Nova versió traduïda de l'OpenOffice

Ja podeu descarregar-vos la nova versió de l'OpenOffice traduït. Aquest és un paquet d'ofimàtica semblant a l'Office de Windows però amb més avantatges que aquest. La primera cosa és que podeu triar la llengua d'instal·lació i la del programa, així que paraules com "desar", "retalla i enganxa", ... us resultaran d'allò més conegudes quan comenceu a utilitzar-lo. L'altre avantatge és que permet la lectura de formats internacionals : *.odt, *.xls, *.ppt. *.doc,..., cosa que us permetrà obrir una gran quantitat d'arxius que, potser abans, no podieu llegir amb el Word o altre programa de l'Office.
Altra característica d'aquesta "suite" és la possibilitat de triar quin és el format del vostre document en guardar-lo. Molta gent utilitzarà el doc perquè és l'extensió per defecte en Word però si ho preferiu, us ho demanen, o heu d'enviar el document a altre lloc, potser siga preferible canviar l'extensió o si voleu el format, ja que aquest programa inclou la possibilitat de convertir el vostre document en un arxiu pdf, utilitzant només una de les opcions de la barra d'eines.

Altra cosa que us interessarà d'aquest, és la versió d'un diccionari en valencià. Teniu un diccionari general i a més a més aquest. Per aquells que estudieu el superior, teniu una altra eina que resulta d'utilitat: el diccionari de sinònims. Tot i que aquesta ferramenta encara està en desenvolupament, quan estiga disponible és recomanable que l'aconseguiu.

La darrera cosa que us diré és també la més atractiva, és un programa lliure i gratuït. Aquestes dues paraules no signifiquen "de baixa qualitat" i "experimental". L'equip que hi ha al darrere és important i amb una filosofia ben clara. Quan instal·leu el programa, ho podreu fer a tants ordinadors com vulgueu ja que no necessiteu cap codi o llicència per a fer-ho, i totalment de franc.
Si teniu cap dubte, podeu consultar les comunitats o els grups de la xarxa, perquè tothom us ajudarà sense cap problema.
Salut

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online