Fòrum per la memòria



Us deixe un enllaç del Fòrum per la memòria on explica què ocorre al cementiri de València amb tot açò de les fosses i els endarreriments de les ordres del jutge. És ben curiós que per a fer-hi un col·legi o un parc, o simplement arreglar un fanal o un banc es tardi tres mesos o més i tanmateix, un lloc que pot ser comparat (amb totes les excepcions i consideracions) amb un cementiri jueu o musulmà o cristià, un lloc amb història, amb persones que encara tenen familiars que els recorden (coneguí una dona que visitava Sant Miquel dels Reis amb dibuixos fets per son pare quan hi estigué allí tancat), estiga contínuament en perill de desaparéixer, amb formigó o dessotrerrant amb camions qui hi estigués.
No és una notícia política perquè ja explica que no és un problema de partits sinó de governs. És un fet continuat la destrucció de la història amb una idea mal entesa de progrés. Un poble o un individu que no sap..., millor, que no vol saber qui ha estat, no pot pretendre ser d'una forma o d'un altra al present o al futur. Tot el que vulga serà inventat i fictici, sense cap base ni cap consistència. Igual que ho creu, pot deixar de fer-ho a l'endemà i esdevenir allò que més rebutja. Tampoc no pot "exportar" aquesta idea als seus veïns (països o persones), perquè aquells tenen millor memòria que no la del poble, i les vergonyes i els èxits són difícils d'amagar.

Ser i estar-ne orgullós no és viure amagat darrere de grans edificis blancs, amb excuses i gran paraules, sinó acceptar tant allò bo com allò dolent i treballar perquè el present i el futur aprenguen del nostre passat i el milloren, no l'esborren.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És que no volen. Todos trabajando y abrir la boca solo en fallas

Anònim ha dit...

Els vencedors són els que escriuen la història, i aquests a més ens la volen fer engolir a la força. Quan un poble no pot mirar endarrere per mostrar qui és per què tot ha estat aniquilat; on anirà a pouar? Caldrà que ens vinguen aquests polítics a dir-nos qui som, o més ben dit que ens està permès de ser? L'estratègia és clara, l'oblit, fer comuna la idea que la història d'aquest país obre ferides...tot un seguit d'idees que sols pretenen vendre la idea de que millor no remoure. Si tenim una democràcia no ha estat gràcies a ells, sinó a tots aquells que van creure que l'ésser humà pot anar endavant, creixent, millorant allò que s'enten per humanitat.Si estem ací és gràcies a tots els que van lluitar i van patir quaranta anys de por i d'humiliació. Mai aquest país farà prou per reconèixer tant com van fer per nosaltres.

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online