Barbarismes de la JQCV


Com ja hem parlat algunes vegades de la correcció de l'oral i de l'escrit, i tothom sap quines són les errades que més sovint comet, us deixe una pàgina de la JQCV on podeu veure quines en són les correccions. Ja hem comentat que una font és l'Apte 1/2/3 i la resta de material que trobeu, per exemple, a les pàgines que hem comentat abans. Ara, en aquest pdf, teniu les incorreccions recollides per la Junta. Ara bé, n'hi ha de tots els nivells, des de l'elemental fins al superior. Us recomane llegir-les i treballar les que s'ajusten a la dificultat del vostre nivell. I en cas de dubte, recordeu quines han estat les que més hem corregit a les classes.

La darrera recomanació és la més important, recordeu-vos que no heu de traduir del castellà al valencià perquè en aquesta operació apareixen la majoria dels barbarismes. Tracteu de pensar i d'expressar-vos directament en valencià.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Estaria bé que cada dia apareguera un barbarisme, castellanisme en aquest bloc i que donares el mot correcte en català.També estaria bé que explicares l'etimologia de paraules especials,com per exemple:guirigall,o també frases fetes.Per entendre una llengua cal entendre indiosincràcia del poble, no tots els pobles es riuen del mateix, ni tenen els mateixos tabús. Els catalans no toquem fusta, sinó ferro.

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online