Filologia Catalana, les oposicions i els recursos

Us deixe un article de Vilaweb on es parla del títol de Filologia i la contínua baralla que hi ha perquè siga reconegut a les oposicions de secundària. Tothom qui està a l'ensenyament té aquest títol, tanmateix no és reconegut per la paraula "Cat...". Cal demostrar amb els títols de la JQCV o el BUP que ja s'hi tenen els coneixements de català suficients.
Ho agafeu per on vulgueu, no té ni cap ni peus.

DIMARTS, 02/12/2008 - 12:56h

El Suprem reconeix Filologia Catalana per a les oposicions a la Generalitat Valenciana

La sentència se suma a la vintena del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem espanyols que equiparen el valencià amb el català

El Tribunal Suprem espanyol ha fallat que els opositors a mestre i professor al País Valencià titulats en Filologia Catalana ja acrediten coneixements de valencià, contràriament a les ordres de la Conselleria d'Educació. Ha donat la raó a STEPV, que va interposar un recurs contra les ordres de la conselleria, que no ho contemplaven. Ja en són una vintena les sentències del TSJ valencià, el Constitucional i el Suprem que equiparen el valencià i el català.

Malgrat la quantitat de pronunciaments judidcials, l'administració valenciana s’ha negat reiteradament a reconèixer Filologia Catalana com a titulació vàlida per a acreditar coneixements de valencià.

Però STEPV diu que aquesta sentència 'és molt important i significativa, perquè no admet recurs i obliga la conselleria a reconèixer aquesta titulació en futures convocatòries d'oposicions.' Si no ho fa, STEPV estudiarà d'interposar un recurs contra el conseller per prevaricació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online