Camp Valencià


Us deixe una notícia del dilluns. Passàvem per davant de la Conselleria d'Agricultura quan estaven preparant les reivindicacions i ja hi havia tres furgonetes de la policia preparant-se també. La Unió denunciava no fa molt que els preus arriben a pujar un 900% entre el camp i la taula del consumidor. Imagineu-vos vendre un producte per un € i després anar a comprar-lo per 9 €.
Aquesta no és una situació que puga mantenir-se indefinidament i després seran els consumidors qui pagaran la factura. Quan no hi haja producció pròpia (qui va a treballar per a perdre diners?) i tota fruita i verdura siga importada, serà més cara o menys?, si torna a haver-hi una crisi alimentària com la passada dels cereals i la nostra producció és quasi inexistent, quin país en tindrà, o podrà comprar-ne tothom?, taronja natural o suc concentrat?...
Cal reflexionar, i si les raons històriques, socials i de respecte no són suficients, pensem en les raons econòmiques.

"Al voltant de 1.000 agricultors i ramaders de
la Unió, procedents de tota la Comunitat Valenciana, s'han concentrat davant les portes de la Conselleria d'Agricultura per a protestar per «la greu situació en la qual es troben a causa dels preus baixos que perceben, i els elevats costs de producció que han de pagar». Els manifestants portaven una pancarta amb el lema «Volem viure dignament del nostre treball» perquè al seu parer la situació actual és «totalment inaguantable», i han corejat consignes contra «la passivitat i deixadesa» de la Generalitat per a afrontar els problemes i el progressiu abandonament del camp. Una representació de la Unió, encapçalada pel secretari general Josep Botella, ha fet lliurament d'un escrit al secretari autonòmic d'Agricultura, Vicente Riguera, amb les principals reivindicacions del sindicat agrari..."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online