Cursos de valencià

En aquestes adreces teniu tres cursos interactius de valencià. El primer és el SALC (no confongueu amb el SALT). És un programa en línia de la Universitat Pompeu Fabra de formació i aprenentatge de la llengua. Segons ells:
"L'objectiu del SALC és oferir la possibilitat d'ampliar i de perfeccionar, de manera flexible i individualitzada, els coneixements de llengua catalana de qualsevol membre de la comunitat universitària de la Universitat Pompeu Fabra (personal acadèmic, personal d'administració i serveis i estudiants). Al mateix temps, però, s'ofereix aquest material a través d'Internet per a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades (que vulguin aprofundir algun aspecte tractat a la classe de llengua catalana, que vulguin aprendre català al seu ritme, que vulguin reciclar o mantenir els seus coneixements de català…)."

Es tracta d'un curs d'autoformació i vosaltres podeu triar què us interessa practicar o bé, si preferiu seguir els temes que ells plantegen. A aquesta pàgina introduireu les dades que demanen i ja podeu accedir als continguts. Al principi hi ha la possibilitat de fer unes proves per tal de saber el vostre nivell i així recomanar-vos-en un. Com abans hem dit, podeu anar directament a la part que us interesse directament i començar a fer exercicis, com per exemple els pronoms febles.
Si teniu dubtes (potser perquè donen com a bones algunes formes orientals i no les controlem), pregunteu-les a ells (perquè us respondran) o a mi (que també ho faré).

L'altra cosa que us comente no és un curs però us interessa també. Molts de vosaltres ja coneixeu el Pràctic de la JQCV. Aquest programeta us permet practicar els exercicis de la prova. Ara ja han adequat els exercicis al model de les noves proves amb respostes tipus a,b,c. Si voleu utilitzar-lo, en primer lloc heu de descarregar-lo a l'ordinador i després instal·lar-lo. Quan ja ho teniu fet i l'inicieu, trieu el nivell que us interesse i comenceu a fer-hi els exercicis. Us dirà el tant per cent d'encerts que teniu (cosa interessant per tal de saber com anirà la cosa quan feu l'examen). Ací teniu l'enllaç de la pàgina on podeu trobar-lo:



Curs de la JQCV
En aquest curs teniu les materials i els exercicis de les noves proves en línia. Us informa de les errades i dels encerts, i s'adequa al nivell mitjà de la JQCV. Tanmateix si sou del superior, també seria recomanable que el féreu perquè els exercicis hi seran semblants. La part més interessant és que el darrer enllaç de cada unitat conté les respostes raonades de cada prova. Sembla que cada prova està plantejada com un examen de la JQCV de nivell mitjà.
Aquesta és la informació que hi donen sobre l'aplicació:

"INTER-VAL és un conjunt d'exercicis que tenen com a finalitat servir d'ajuda als aspirants que es presenten a les proves de valencià de grau mitjà (i ara superior) de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Però, INTER-VAL no es limita tan sols a presentar estos exercicis, el fet que siguen en forma de test fa que l'experiència de l'usuari que en fa ús siga molt propera a la realització de les proves de la JQCV. A més, els tests tenen el mateix sistema de puntuació que es fa servir en les proves de la JQCV, amb l'avantatge que l'usuari rep interactivament -en cada clic- informació de la puntuació en la realització de les proves.
La realització dels exercicis es complementa amb explicacions aclaridores dels conceptes sobre lèxic i semàntica que hagen sigut plantejats en els tests.
Per altra banda, INTER-VAL pot ser una ferramenta d'utilitat per a qualsevol usuari que necessite augmentar, avaluar, actualitzar... els seus coneixements de valencià. D'esta manera INTER-VAL pot usar-se lliurement bé siga personalment, bé siga com a material docent per part dels professionals de l'ensenyament."

2 comentaris:

Xurrito ha dit...

No coneixia aquesta pàgina, me l'apunte. Crec que em serà de molta utilitat. Moltes gràcies.

salrire ha dit...

Me n'alegre. Ara després hi penjaré adreces de diferents universitats i de la Generalitat on apareixen dictats dels diferents nivells per poder escoltar-los en línia o descarregar-los.
Salut!

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online