El Diluvi, grup musical recomanat ^_^


ESTRENEM LA CANÇÓ "AMOR TÈXTIL" DEL SEU NOU DISC, 'MOTIUS'

ARRIBA...
El DILUVI



La banda d'Alcoi ha voltat arreu dels Països Catalans versionant cançons del seu referent valencià Ovidi Montllor a ritme de rumba, reggae i tango. Ara El Diluvi fa un pas més i publica 'Motius' (Música de Telers, 2014), un disc en què no només revisiten l'alcoià sinó que presenten temes propis. L'àlbum arribarà a les botigues aquest mes de juny: a EDR en podeu descobrir una de les cançons, "Amor tèxtil".

Deia Ovidi Montllor a "Les meves vacances" que ell no moriria, sinó que faria vacances. Ja fa dinou anys que el cantautor valencià va marxar, però la seva música segueix viva. El 2012 un grup d'Alcoi va versionar-ne cançons portades al seu terreny amb ritmes frescos i festius. Les referències al músic de la Nova Cançó són infinites, i d'entrada el nom del grup està inspirat en una de les seves cançons: "Vam escollir El Diluvi perquè pensem que és com anar deixant-ho anar, és a dir, el que ve a ser un diluvi: mai se sap quan comença ni quan acaba, encara que tingui un principi i un final. Va fluint i deixant marca per on passa el camí de l'aigua", comenta el guitarrista de la banda, Miquel Garcia.

Després de presentat arreu del territori Ovidenques (autoeditat, 2012), un EP que inclou quatre versions del valencià, el grup va decidir tancar-se als estudis El Sótano de Castalla durant dotze dies el mes de novembre passat i teixir un disc amb temes propis.

David Rosell (Dept. Brams) n'ha encapçalat la producció musical. Miquel Garcia explica: "Ha fet molt d'èmfasi que les cançons caminessin bé, tenint molt en compte la senzillesa, la claredat, que tot quedés compacte, agradable. Ell utilitzava unes paraules per definir-ho, deia que havíem d’intentar 'que tot sonés amorosit', amb amor, amb estima".
La lluita i l’amor són els eixos vertebradors de Motius (Música de Telers, 2014). És el cas de la cançó "Amor tèxtil", tal com defineix el guitarrista del grup: "És aquella escena d’amor d’habitació que dibuixen dues persones, amb tot el que hi ha dins la cambra i sobre les persones –en un primer moment–: roba, armaris, llit, espills, etc.".

El disc inclou deu cançons, i seguint la tradició El Diluvi n'ha escollit dues d'Ovidi Montllor que ja cantaven en directe, "Va com va" i "Autocrítica i crítica". "Com quasi totes les cançons de l’Ovidi, tenen aquesta realitat que perdura en el temps, que no passa de moda. Res, o molt poc, ha canviat", afirma el guitarrista. A més, durant aquests mesos el grup ha revisat l'obra del cantautor, i van trobar una lletra que l'artista encara no havia musicat, "Als bons amics (Toti i Cuca) per peteneres", així que van decidir posar-li música i "fer alguna cosa amb que fos veritablement nova".
En aquest debut els alcoians han tingut la col·laboració de diversos artistes, com ara Diana de la Torre (Orxata), Meritxell GenéCesk Freixas Jaume Rico


I ací podeu descarregar-vos el seu disc ^_^



Ací teniu els enllaços per veure'ls a YOUTUBE 

YOUTUBE


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha estat tota una troballa aquest grup. M'agraden molt, han sabut fer un bon homenatge a Ovidi, sense caure en tòpics tenen un estil propi que m'ha sorprès molt gratament. Ja hi tenen una seguidora en ni. ^-^

Valenciablog ha dit...

Me gusta mucho este blog, hay algunos artículos muy interesantes como el de la obsolescencia del teléfono móvil. Tenemos los cajones llenos de móviles!!!

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online