Voluntariat pel valencià i Escola Valenciana

Ja hem parlat  sobre aquests dos projectes: Voluntariat pel Valencià i Escola Valenciana, i totes les activitats que desenvolupen a tot el territori valencià. A més dels concerts, les trobades, l'ajut als nouvinguts,.. teniu activitats culturals i educatives que resulten molt interessants. Per exemple, aquest dissabte hi ha una passejada per la València Modernista. Un recorregut que ens apropa a la història de la nostra ciutat i s'allunya de tòpiques visites. Si voleu anar-hi, heu de confirmar-ho al telèfon que hi ha al peu de la informació o bé mitjançant correu electrònic
A més a més també us incloc la informació sobre el Voluntariat pel valencià i on podeu trobar o fer-vos parella lingüística.







www.voluntariatpelvalencia.org

info@voluntariatpelvalencia.org


Telèfon: 96 340 70 60

Fax: 96 347 26 60


És el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.
Són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se, i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho.
També l'alumnat que aprèn valencià a les aules necessita completar l'aprenentatge de la llengua oral. Voluntariat pel valencià, pot ajudar-los a superar la possible inseguretat que provoca l'ús d'una nova llengua.
És una manera de facilitar aquest contacte personal entre un parlant del valencià i una persona disposada a reforçar l'aprenentatge previ.
Aquesta iniciativa, a més de facilitar a l'alumnat un interlocutor per poder conversar en valencià, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser "llengua d'acollida".

CAMPANYA "PARLA'M EN VALENCIÀ - 09



Passejada del Voluntariat pel Valencià pel Palau del Marqués de Dos Aigües i la València Modernista

Data: 07/11/2009 10:00

El Voluntariat pel Valencià et convida a la passejada de novembre

Dissabte, 07 de novembre 2009, el Voluntariat pel Valencià et convida a una passejada pel Palau del Marqués de Dos Aigües i la València Modernista.
Farem el següent ITINERARI:
Arribada al Palau (C/ Poeta Querol) cap a les 10.00 h. Iniciarem la visita a la porta mateix del Palau del Marqués de Dos Aigües, on parlarem de la seua història, destacarem els seus valors escultòrics i descriurem la seua simbologia. A continuació, recorrerem les seues sales començant per la planta baixa, on trobarem les sales d'exposicions temporals, la carrossa de gala dels marquesos de Dos Aigües, la del marqués de Llanera i una cadira de mans del segles XVIII, realitzada amb cuiro pintat.
A la primera planta es recorren les disset estances repartides al voltant del pati: la sala xinesa, de porcellana, saló roig i sala de ball conserven el mobiliari original. També la sala dels Pinazo, un ampli espai que mostra una col·lecció de pintura d'Ignasi Pinazo Camerlench.
La visita d'aquesta planta finalitza al saló del Ball, que presenta les parets cobertes d'espills i ricament decorades, a base de relleus, garlandes daurades i ventalls. La planta segona s'ha dedicat tota a l'exhibició de la ceràmica, tant com a objecte d'ús o ornament, o com a element arquitectònic, marcant un recorregut cronològic.
Després del descans, iniciarem un recorregut per algunes de les edificacions més destacades del modernisme arquitectònic, en el qual s'utilitzava molt la ceràmica com a element decoratiu: primer l'Orgull de València, el Mercat Central de Francesc Guàrdia i Alexandre Soler i l'Estació del Nord, de Demetri Ribes, una de les més belles d'Europa.
Per poder fer una valoració prèvia dels assistents a l'activitat, ens agradaria que CONFIRMÀREU la vostra ASSISTÈNCIA en el nostre correu o telèfon:
info@voluntariatpelvalencia.org
96 340 70 60
Moltes gràcies. Us esperem.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

me gustaria saber si hay algun profesor que me pueda ayudar po internet

salrire ha dit...

Hola, no sé si et refereixes a un dubte concret o al fet d'aprendre valencià. Si és alguna cosa concreta, ací podem respondre-la i si el que vols és aprendre valencià, no sé de cap sistema en línia que tinga professors. Si vols pots fer unes quantes coses: en aquest blog hi ha diferents enllaços que et portaran a cursos en línia (de la JQCV i de les universitats). Podràs estudiar i fer exercicis, després corregir-los en línia. També tens temes i exercicis amb el seu corrector que pots descarregar-te i imprimir-los. Després tens àudio per a practicar la parla i l'oïda. I més concret, amb gent que et farà practicar el valencià de franc tens el Voluntariat pel valencià, quedes amb ells i parles, et corregeixen i practiqueu. Ací tens les adreces:
www.voluntariatpelvalencia.org
info@voluntariatpelvalencia.org
Telèfon: 96 340 70 60

T'ajuda açò?

Anònim ha dit...

te agradezco la contestacion soy estudiante de valenciano en requena pero por diversos motivos no puedo asistir a clase quando quiero .Lo hago por que siempre me ha gustado y este año queria presentarme al mitjà , pero no tengo quien me corrija los textos y cartas que hago ni a quien preguntarle cosas de gramatica ,ya que en castellano no tengo base pero no me gustaria abandonar ahora ya que yo en casa tengo libros y trabajo bastante de hecho el elemental lo consegui sin tener demasiada ayuda .
Intentare lo de los enlaces, gracias y ya contare algo.
Perdona que no te conteste en valenciano pero el ordenador tampoco es lo mio

salrire ha dit...

Hola, he pensat això que comentes i hi ha un parell de coses que pots fer per a millorar en la redacció. Primer has de fer resums. Agafes un text i tractes de resumir-lo a una tercera o una quarta part. Pots fer-ho amb connectors senzills (i,o, però, a més a més...). Quan en tingues alguns fets, passa al següent nivell, resums no tan literals, més conceptuals en els quals t'adones que has entés la intenció i les claus d'interpretació del text. Açò en principi t'ajudarà a aprendre estructures oracionals i textuals.
Pel que fa als textos de producció pròpia, et recomane que utilitzes un programa de correcció (per exemple el SALT). Et detectarà errades ortogràfiques i algunes de sintaxi i morfologia. Entre aquest i la teua pròpia correcció, les errades es reduiran. I si tens cap dubte, ací estem.
Salut

Anònim ha dit...

te lo agradezco de verdad la proxima vez intentare contestar en valenciano. ahora estoy con los vervos pronomimales y trasitivos,y no se si he de aprender los que hay en el libro de memoria o hay alguna forma de identificarlos mas sencilla,por que el cd creo que no se utilizarlo muy bien y me confundo muy amenudo.
adeu.

salrire ha dit...

Tens raó. Poden ser un maldecap i cal aprendre'ls de memòria. El que ocorre és que fuciona per nivells i això redueix el nombre de verbs. Si t'ajuda, de vegades pronominals i reflexius coincideixen. Per exemple Conéixer/conéixer-se. Tu et coneixes a tu mateix (té el pronom). Però en una frase com "Tu et coneixes el camí" no pot tenir-lo perquè o et coneixes a tu mateix o coneixes el camí (el coneixes). És una pregunta que et pots fer per a saber si són pronominals o no. Amb altres verbs no funciona, per exemple Haver-hi
Salut

salrire ha dit...

Hola, una cosa he parlat amb la gent del Voluntariat pel valencià i m'han dit açò "...li pots dir que s'inscriga com a aprenent al nostre web: www.voluntariatpelvalencia.org i Dariana intentarà fer alguna cosa". Així que si pots, fes-ho i ja tindràs una ajudeta més.
Salut

Anònim ha dit...

moltes gràcies.I un altre dubte que tinc son els transitius.

salrire ha dit...

Sintaxi... Prova a preguntar QUÈ + verb?. "Maria porta el xiquet a escola / Maria porta al xiquet a escola". Si preguntes "què porta?", la resposta serà "xiquet", això et diu que és un OD i no té la preposició A: "Maria porta el xiquet a escola". Localitzes l'OD i reconeixes un verb transitiu. Tanmateix hi ha problemes a causa dels mitjans de comunicació o de la influència del castellà: "L'han cessat". És incorrecte perquè cessar és intransitiu: Joan ha cessat o l'han destituït. Aquests verbs cal aprendre si són transitius i intransitius. Per cert, en castella aquesta frase també és incorrecta, "cesar" és intransitiu també: RAE
Cesar: intr. Dejar de desempeñar algún empleo o cargo.

Publica un comentari a l'entrada

 

blogger templates | Make Money Online